Spesifikk praktisk flyvning

Kjøp kurset her

Opplæring i den praktiske delen av Spesifikk kategori

Klikk her for kurset

Kurset i Spesifikk praktisk flyvning er for deg som:

Ønsker å fly i Spesifikk

Du må ha tatt STS eksamen på Trafikkstasjonen for å ta dette kurset.

Har behov for predefinerte operasjoner

De predefinerte drone operasjonene STS-01, -02 og PDRA S01 og S02 er de du kan fly med dette sertifikatet.

Kunne fly predefinerte operasjoner uten å søke.

Ønsker å fly predefinerte operasjoner i blant annet BVLOS så må du ha en praktisk utsjekk.

Den praktiske kompetansen du trenger for å fly i kategorien Spesifikk

Dette kurset tar for seg den praktiske delen i Spesifikk og bygger på teorikurset vi har i Spesifikk. Det er de predefinerte operasjonene fra EASA, STS-01, -02 og PDRA S01 0g S02 du lærer å fly i dette kurset. Det gjør at du kan fly mer kompliserte operasjoner enn i Åpen. Du behøver ikke søke Luftfartstilsynet i forkant for å fly i de predefinerte kategoriene hvis du har kurs fra godkjent leverandør.

Kurset går over 2 dager vil gi deg en meget god forståelse av de operasjonelle prosedyrer i Spesifikk kategori. Du er som pilot i STS pålagt å ha kompetansebevis på gjennomført praktisk opplæring.

 

 

Vi har foreløpig fire forskjellig lokasjoner i Norge hvor vi sjekker ut piloter i Spesifikk. Det er Skien, Sandefjord, Oslo og Andenes. Ønsker du et annet egnet sted så kommer reise og opphold i tillegg for instruktør. Minimum antall deltakere er 3 personer. 

 

Kurset inneholder:

  • Praktisk utsjekk i STS
  • 15 timer over 2 dager
  • Diplom
  • Opplæring av erfarne instruktører

Hvem er gjengen bak Tiepoint?

Tiepoint er ment å være et knutepunkt for drone i verden. Høye ambisjoner altså. Det er en dedikert gjeng som alle er eksperter innenfor sitt fagområdet i tillegg til å fly det meste av droner.

Vi utfører alt fra store droneoperasjoner i hele verden, til å ha undervisning for akkurat deg. Vi drifter Norges første videregående dronelinje på Andøya.

Vi lager også operasjonsmanualer til andre droneoperatører og våre instruktører har trent opp flere hundre piloter som som flyr under våre prosedyrer.

Kurset inneholder:

Dag 1 - praktisk flyvning i STS - 01 og -02.

Vi går igjennom de forskjellige operasjonene du kan fly i STS 01 og 02.

Dag 2 - praktisk flyvning i PDRA S01 og S02

Denne dagen flyr vi i PDRA kategoriene. 

Mer informasjon

Dagene er satt av til praktisk flyvning slik at du vil kjenne til de predefinerte operasjonene som inngår i STS -01 og -02, samt PDRA S01 og S02. Du bør ha bestått STS eksamen på Trafikkstasjonen før du begynner slik at du også har den teoretiske kompetansen som kreves i denne kategorien. Ønsker du mer informasjon om kurset, eller har ønsker til andre lokasjoner så send en e-post til [email protected].